Benvinguts i benvingudes al bloc personal de l'Elisabet Higueras, construint amb blocs. Aquí trobareu algunes reflexions i comentaris personals, oberts a tota observació o aportació. Potser no és el que busqueu, però ja que hi sou podeu fer-hi un cop d'ull!

PARTICIPACIÓ REAL?

Ahir els veïns de Francesc alegre, molt angoixats parlaven d'anar al consell de barri per intentar protegir la zona verda, teòricament protegida i no edificable, on hi ha el poliesportiu municipal Can Baró, parc infantil, pistes de petanca i bancs, taules d'escacs i de ping-pong. És una de les poques zones per jugar i fer esports oberta, un espai públic que estava "preservat" però que lamentablement ara segons disposició municipal resulta ser edificable per vivenda social protegida. Resulta que al 2010 es va decidir que la reubicació de les vivendes del parc dels tres turons, que ara molesten als turistes es veu per visitar els búnkers, doncs es podria fer en aquesta zona que no dóna rendiment degut a que l'oci sense pagament d'instal·lacions poliesportives no té lucre. Aquesta gent que obliguen a reubicar, van mostrar el seu rebuig i indignació, alguns amb llàgrimes als ulls, altres amb tons pujats d'indignació i impotència. Realment l'excusa són ells i un pla urbanístic aprovat fa dècades que no admet discussió per un govern suposadament participatiu i per la gent d’a peu. La realitat és que treuran un espai obert, verd, recentment remodelat (ja no entraré a parlar en termes de despesa, cost-eficiència ni què estan fent amb els nostres impostos!) i finalitzat, per fer una nova part gris de Barcelona, que no puguem gaudir dels veins ni de l'espai públic, i reubicar i amb la resta marcar-se una medalla política de “que bons que som que fem vivenda protegida"...però a costa de què? Jo sóc educadora social, crec en la iniciativa de vivenda protegida, però no destruint el barri si hi ha altres ubicacions on és possible. El pitjor és que la persona que contestava, la Mercedes, és ambientòloga i no entenc com per formació professional pot donar per bo una iniciativa tal, i més tenint disponible l’esplanada de l’antic camp baronense a pocs metres de la zona que volen destruir. Tampoc comparteixo la forma de respondre sense concreció i sense opció a proposar ni valorar res, suposo que no tenim veu ni vot per l'Ajuntament i és un "cobrir expedient" i dir "ja us ho vam notificar al consell de barri"... El tema està que el barri pot beneficiar-se de vivenda social però NO ha de perdre el poliesportiu ni els espais verds i de joc. L’antic baronense és una esplanada on solament hi ha aparcaments de zona verda, asfaltada i edificable sota el mateix criteri que volen edificar on ja hi ha i funcionen serveis. Ara volen fer equipaments allà (http://beteve.cat/lajuntament-habilita-un-aparcament-gratuit-i-temporal-al-districte-dhorta-guinardo/) i treure els que ja hi són...no té sentit, algú ho pot justificar? No seria més fàcil edificar on no hi ha res??? A més, fa res ho van remodelar tot...http://beteve.cat/espai-verd-carrer-tenerife-pista-poliesportiva-can-baro/

Ara, després d'anar al consell de barri, entenc perquè els veïns no volien anar, perquè creuen que és una pèrdua de temps i que ni ens escolten ni els preocupem. Ho vaig viure en primera persona. Respostes buides, tot englobat en un pla de ciutat més gran on ens diluïm, on ens fan petits, on com sempre, els barris humils de gent treballadora, que sempre hem estat oblidats i hem gaudit de pocs recursos, ara a sobre no podem ni intentar cercar opcions ni ubicacions per NO PERDRE ESPAI PÚBLIC VERD I DE JOC. De fet, moltes ciutat europees i americanes gaudeixen de pistes esportives obertes a la gent, públiques. A Barcelona cada cop n’hi ha menys, i una de les poques que queda volen construir-hi pisos.


Com a veïna, ciutadana de Barcelona, al corrent del pagament d’impostos, i mare sol demano que escoltin les propostes de reubicar les vivendes socials allà on no perdem espai públic ni de joc, obert als veïns, gratuït, on hem crescut, hem viscut les barraques, hem lluitat per a que millorés, i on ara d’una batacada de fons del banc europeu ho perdrem tot. No és sol un poliesportiu, és la historia i identitat d’un barri, un punt de trobada sa que es tornarà gris. Molt pulmó del parc dels 3 turons per compensar el totxo que posem a sota...necessitem ser escoltats i buscar solucions viables i alternatives!


Quantes visites m'han fet???

Website counter


"El conocimiento no es algo separado y que se baste a sí mismo, sino que está envuelto en el proceso por el cual la vida se sostiene y se desenvuelve."

John Dewey

Tasca Laboral

Tasca Laboral
ABSS - Educadora social

Grau educació social & Màster educació i TIC

Grau educació social & Màster educació i TIC
Professora-col·laboradora

Arxiu del blog

Quadern de docència universitària nº11

Quadern de docència universitària nº11
Les webquest, una metodologia d'aprenentatge cooperatiu, basada en l'accés, el maneig i l'ús dinformació de la Xarxa (Quintana, J. i Higueras, E.) - desembre 07

Second Life

Second Life
El meu avatar [Elisabet Mayo]

Discover Texas!