Benvinguts i benvingudes al bloc personal de l'Elisabet Higueras, construint amb blocs. Aquí trobareu algunes reflexions i comentaris personals, oberts a tota observació o aportació. Potser no és el que busqueu, però ja que hi sou podeu fer-hi un cop d'ull!

Sobre les generacions...

Aquest semestre estic impartint l'assignatura de noves tecnologies aplicades a l'educació a diferents ensenyaments. Quan parlem de la societat de la informació, la diferència amb la societat del coneixement i de tots els trets definitoris del nostre context, és inevitable parlar de quina generació de professorat o d'educadors socials som (o seran) i amb quina generació hauran de treballar.

En alguns casos, em trobo que la generació anomenada Einstein (també anomenada generació píxel, arroba, zàpping...) ja ha arribat a les aules, tot i que encara gran part de l'alumnat són el que es va denominar generació X (o walkman, etc). Realment, el posar noms i etiquetes no m'ha agradat mai, però parlar d'aquestes modes permet obrir una reflexió sobre la societat en la que vivim i de les necessitats emergents amb les que ens trobarem els professionals de l'educació inmigrants digitals en el context de la societat xarxa.

A mode d'entreteniment, us deixo uns vídeos que representen els trets d'aquestes generacions:


Generació Einstein


Generació X - nascuts durant els 70-80's


Quantes visites m'han fet???

Website counter


"El conocimiento no es algo separado y que se baste a sí mismo, sino que está envuelto en el proceso por el cual la vida se sostiene y se desenvuelve."

John Dewey

Tasca Laboral

Tasca Laboral
ABSS - Educadora social

Grau educació social & Màster educació i TIC

Grau educació social & Màster educació i TIC
Professora-col·laboradora

Arxiu del blog

Quadern de docència universitària nº11

Quadern de docència universitària nº11
Les webquest, una metodologia d'aprenentatge cooperatiu, basada en l'accés, el maneig i l'ús dinformació de la Xarxa (Quintana, J. i Higueras, E.) - desembre 07

Second Life

Second Life
El meu avatar [Elisabet Mayo]

Discover Texas!