Benvinguts i benvingudes al bloc personal de l'Elisabet Higueras, construint amb blocs. Aquí trobareu algunes reflexions i comentaris personals, oberts a tota observació o aportació. Potser no és el que busqueu, però ja que hi sou podeu fer-hi un cop d'ull!

Sobre la nova proposta de calendari escolar...

Avui ha sortit la notícia d’un possible canvi en el calendari escolar a Catalunya. La proposta no té una configuració gaire clara perquè poc després d’haver-se iniciat el 2on trimestre, i rere les vacances de Nadal, es tornaria a fer una aturada amb tot el que això comporta pels ritmes escolars. Sincerament, no sembla que sigui una proposta pedagògicament fonamentada, tot i que segurament tindrà alguna lògica interna que desconeixem, inspirada en models europeus d’estats amb més recursos que el nostre.

De fet, la proposta sembla més una còpia d’altres sistemes educatius europeus que no pas una proposta massa estudiada ni sòlida. Per començar, els ajuntaments no acostumen a disposar d’una xarxa de lleure suficientment finançada per abastar aquest canvi de calendari escolar. És a dir, la despesa mitjana d’un esplai d’estiu per un infant de primària de 9 a 17h amb menjador oscil·la entre els 350 – 475 € (en esplais estàndard) per 5 setmanes (darrera de Juny i mes de Juliol). Si comptem que el període de vacances no s’escurça més que una setmana de setembre, afegim a la despesa habitual de les famílies un increment en el cost de lleure d’uns 75-80€ al mes de Febrer per infant. Això pot no semblar massa per una família mitjana, però des de la perspectiva dels serveis socials es pot afirmar que és una despesa molt gran per un gruix important de famílies amb un nivell econòmic baix. D’altra banda, aquest gruix de famílies amb dificultats econòmiques està in crescendo degut a l’actual situació de recessió.

El nou model podria tenir èxit enfortint les xarxes de lleure i els finançament per aquest concepte, clar està però que primer s’hauria d’esclarir qui té la competència...Educació, Cultura, Esports, Joventut...Ajuntament, Generalitat, Ministeri...queda molta feina a fer abans de fer una proposta en ferm, veritat?


Quantes visites m'han fet???

Website counter


"El conocimiento no es algo separado y que se baste a sí mismo, sino que está envuelto en el proceso por el cual la vida se sostiene y se desenvuelve."

John Dewey

Tasca Laboral

Tasca Laboral
ABSS - Educadora social

Grau educació social & Màster educació i TIC

Grau educació social & Màster educació i TIC
Professora-col·laboradora

Arxiu del blog

Quadern de docència universitària nº11

Quadern de docència universitària nº11
Les webquest, una metodologia d'aprenentatge cooperatiu, basada en l'accés, el maneig i l'ús dinformació de la Xarxa (Quintana, J. i Higueras, E.) - desembre 07

Second Life

Second Life
El meu avatar [Elisabet Mayo]
Perfil de Facebook de Eli Higueras

Discover Texas!